söndag 6 november 2011

Sortering eller...?


Första helgledigheten i Fiji; vad göra? Vi pratade med Ella och hon rekommenderade ett besök till Pacific Harbour. Vi nappade direkt och bokade. In till stan för att köpa biljetter till bussen som ska ta oss dit dagen efter.
Taxi till stan (kostar 14 SEK). Entimmes bussresa på mycket dåliga vägar genom ett landskap där det bestående intrycket är fattigdom (med några mycket rika) och tropisk vegetation. För tio år sedan besökte vi landsbygden i Ecuador och likheten är slående. Att människorna kan skicka iväg sina barn till skolan hela och rena är smått fantastiskt, tycker jag. Framme i Pacific Harbour och resorten Pearl. Otroligt snyggt och välskött hotell beläget tjugo meter från havet. En fantastisk sandstrand och ön Beqa i synfältet. Nu är vi i Söderhavet! Bad, läsning (jag läser en gammal god bok av Bengt Danielsson (1954) Djungelvandringar och havsseglatser som jag hittade på hotell Gästis i Varberg förrförra veckan. En intressant bok med underfundiga tankar och en del fakta om dåtidens söderhav.
Funderar på ordet resort; att återsortera, eller? Vad gör man då på en retreat? Hur som helst så gav helgledigheten ett nytt perspektiv på vistelsen. Intrycken sorterade sig själv utan att vi pratade så mycket om det. Skönt att få koppla bort jobbtankar och bara ha det bra. SMS-kontakt med barnen hemma i Sverige. Nästa vecka måste jag fixa en trådlös internetuppkoppling så vid kan skypa. Datorn som jag har på jobbet (ja, jag kallar faktisk min tillfälliga arbetsplats i counselingrummet på psykologavdelningen på fakulteten för just det; jobbet!) är inte av senaste modell och klart påverkad av sin ålder. 
När vi kom hem så dök Anitha upp. Hon är doktorand från Samoa och är här för att presentera ett paper om bostäder på ett symposium i veckan. Hon stannar några dagar. Bra och intressant att få träffa och utbyta erfarenheter med en från Polynesien. Några moskitbett på benen då vi satt kvar en stund på verandan och pratade om mungos, olika fruktträd, nationaliteter, värme och kyla, kackerlackor och mycket mera.

1 kommentar:

  1. När skall du börja jobba? Passa på och få en fläkt av en annan värld. Tids nog kör grottekvarnen igen. Låter spännande med "ny" vägledarutbildning. Kan vara bra med lite motvikt till alla amerikainspirerade utbildningar. Njut, jobba ibland och ta hand om dig!

    Anders

    SvaraRadera