söndag 20 november 2011

Kula bird


Liten som en sparv eller fink men med de mest fantastiska nyanserna av grönt och rött jag sett; finare än sydamerikas stolta tukan. Färgprakten i floran är ögonbedövande. Även fiskarna har ett och annat att erbjuda i den här genren. Några steg söderut från vår bure på Tambua Sands finns akvariet; känns som det är privat då det bara är vi som är där. Hundra meter ut bryter vågorna mot barriärrevet och i lagunen mellan gamla insomnade koraller finns nya växande koraller, sjöstjärnor, havsgurkor och FISKAR. Det är bara att invänta högvatten eller fråga i receptionen om tide tabellen, på med badkläder, skor, cyklop och snorkel. Gå ut i det ljumna vattnet och vips är du i en annan värld; helt fantastiskt. Vi är kvar i lagunen/akvariet tills vi är skrynkliga på fingrarna. Fiji har bland den bästa snorklingen i världen. Färgprakten överglänser t.o.m. kulafågelns.
God mat: Kokoda, kokos- och limemarinerad fisk i coctailglas. Grillad Snapper till middag. Kallt vitt vin. Solnedgång över havet. Kan livet vara bättre?
Fördelarna med att ha med sin livskamrat på en så här pass lång utlandsvistelse är många. Det ger t. ex. tillfälle till intressanta samtal. Intrycken kommer till oss hela tiden. Tidsskillnaden och en och annan sömnlös timme en del nätter ger möjligheter. Inatt var vi ute ur buren och studerade månen och den stjärnklara himlen. Då blev vi tydligt varse att vi är på en annan plats på jorden. Alla reflektioner vi har ger motivation till ökat vetande. Jag blir lite så där knipklok när jag formulerar en lärosats på temat: Motivation till mer vetande föds ur reflektionen. Denna blir på så sätt blir en förutsättning för sökandet efter förklaringar, det somliga kallar kunskap…Det tar jag med mig såväl privat som professionellt! Det låter kanske naivt, men läsare! Stanna upp och tänk efter. Självklarheter måste återuppfinnas och återupptäckas.
Efter nån timme med John på The Rock är det dags för vaselin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar