fredag 11 november 2011

Avslutningsmiddag


God mat tillagad på traditionellt sätt genom att värma stenar och lägga kött, fisk, grönsaker och frukt på dessa stenar och täcka över. Röksmak och väldigt genomstekt. Gott! Fria drinkar; bra! Drack en vattning Dry Martini; bartendern har klara utvecklingsmöjligheter! Max hade med en adapter till iPhone och där passade jag på att docka min iPhone och spelade Keep it simple av Van Morrison. Dekanen hade under dagen talat om just detta och inte komplicera språket för mycket när vi skriver “betygskriterierna”. Samtal med Jonathan (från Australien) om sociala medier och hur vi kan relatera till dessa. Jag har tidigare varit avvisande till Facebook men börjar nu ändra min uppfattning. Vilken tid det har tagit! Det är aldrig försent att ändra uppfattning.
Bröllop på retreaten med halvnakna fijianska män och många blommor, musik och ett litet fyrverkeri. En fantastisk kväll med fullmåne, mångata och en ljum sydlig vind. Gunilla och jag passade på att tacka för att vi fick förmånen att vara med på dessa två planeringsdagar med School of Social Sciences genom att sjunga Här kommer det en ångbåt med den inledande förklaringen att det har med vikingsläktskap att göra…Min uppfattning är att det gäller att Make an imprint. Det gjorde vi. Det är bra.

2 kommentarer:

 1. Hej igen!

  Det låter som du sköter dig bra. Jag känner igen den starka psykologiska kopplingen vilket är ett arv från USA m fl. Bra att du kan så lite andra tankar. Ta gärna med dig lite om deras kursplanering etc till våra möten i februari. Det låter som om de kommit längre än Malmö högskolas perspektivområden.
  Här är vädret hyfsat dvs ibland sol och ibland mulet men ingen snö. Du kan tro jag avundas era härliga bad och fruktfyllda frukostar.

  Hälsa Gunilla!

  Anders

  SvaraRadera
 2. Så jävla tröstlöst med detta förbannade datahelvete. Återkommer med detta snart. Härligt att ta del av era intryck och att ni gör avtryck!! Själva funderar vi på att gå ned på halvtid nu för att hinna läsa allt ni skriver. Här i gamla Swedala går allt sin gilla gång, nu är det November denna nedvärderade månad med halka, dimma etc men icke då. nu lyser solen (ja även i Växjö)! Ingen vinter i sikte. Igår var vi hos fam. Vasko och åt gås som vi sköljde ned med bourgone vin!! Smaskens! Vi talade som vanligt om livets mening, döden etc. Ja så här långt hade jag väl skrivit när allt bara försvann??? På datorn alltså, hm jag svor försökte hitta min text men icke? Som vanligt alltså. Helen duschade så vad kunde väl jag göra, gick ned i källaren och började att spackla på dörren jag byggt. Nu skulle jag spara då försvann texten igen men med hustruns hjälp så hittade vi den igen(jag skriver nu på ett Worlds dokument och har blivit ombedd att spara med jämna mellanrum) Ja som ni förstår så glädjs jag (inte Helene) åt Leifs data bekymmer. Alltnog fint att Gunilla träffat Anita där nere Anita och Televinken! Har hon emigrerat? Idag Lördag har vi ätit lammstek, finemang! vi har även hunnit med att småjogga runt sjön och idka äldrevård med Gertrud. Hon gjorde oss uppmärksamma på följande devis: ”Goda föresatser brolägger vägen till helvetet” Smaka på den! Så nu tar vi det lite lugnt ett par timmar. Det här med perspektiv är ju intressant, verkar som om utbildningarna som ni tar del av ligger rätt långt framme i mycket medans annat inte är så utvecklat, det skulle man kunna tala mer om.. här handlar det mesta om Zlatan…och Zlatan, ja det överskuggar allt, Berlusconis avgång, greklands kris mm?? Så kan det va, Ja schlager festivalen tar ju också en del medialt utrymme Helene har fått oss alla att rösta på unge herr Andergrens band men som vanligt i dessa sammanhang så får ju inte det bästa vara kvar??
  Fint att ni fått uppleva havet och lite fina bad (visst är det nästan lika fint som på norra Öland?)
  Där här med dagboken får vi ta upp det låter som en lysande ide!
  Novemberhälsning från fåret

  SvaraRadera