tisdag 1 november 2011

Framme


Inflygningen till Nadi, Fiji erbjöd den mest fantastiska syn; blått hav, flera ganska höga öar som stack upp lite här och där och dessutom en cirkelrund grön ö omgiven av gyllengul sand och som en ring runt omkring, ljusblått vatten. Ute ur planet mötte en bastulik värme. Snabb bagageutlämning och direkt till inchecking av bagaget för den sista korta flygturen till huvudstaden, Suva. För varmt för att vara i solskenet (klockan är halv 10). Känslig för sol eller bara trött?
Ny säkerhetskontroll inför den sista korta flygturen till Suva. Propellerplan, halvfullt, för en vacker tur mellan molnen över en kuperad ö med vackra floder och en grön färgprakt som jag aldrig tidigare sett.
Ella, Munduskoordinator på USP (University of South Pacific) mötte.  Taxiresan till campus bjöd på flera intryck: vänstertrafik, riklig vegetation, mycket enkla bostäder som ersattes av större och mer moderna ju längre  in mot stan vi kom. Väl på campusområdet kom vi direkt till vårt boende; speciella hus för gästande lärare och studerande. Vi delar hus med en lärare från Canada och en från Melanesien. En kort rundvandring, lite frukostinköp, middag på campus och direkt i säng.

2 kommentarer:

  1. Coolt att du fixat en blogg - jag lovar att följa dina berättelser från Söderhavet. Miljöbeskrivningarna du ger gör onekligen att det flashar till i ens Pippi Långstrump-arkiv; Kurrekurreduttön på riktigt liksom...

    SvaraRadera
  2. ...kan tänka mig att du njöd mest av utsikten av alla på planet, tog du kort också? ;)
    keep up the good blogg-work, så roligt att läsa!!!
    hoppas ni haft en bra dag och natt!
    puss

    SvaraRadera