söndag 13 november 2011

Nu har jag sett det!


Intressant att vattnet när det rinner ut ur ett handfat cirkulerar medurs här; det gör det inte hemma. Varför är det så? Den som kan ge mig en begriplig förklaring på detta är mycket välkommen! Eller är detta en av livets mysterier, som inte har någon förklaring? Tror inte det.
Tvätt i Y3; något av det bästa som finns inom det kemiska området. Torr luft och vind i Suva idag vilket gör att det torkar relativt snabbt.
Skypade med våra barn och vårt barnbarn; smått fantastiskt att kunna se (nåväl) dem på det stora avståndet i realtid trots att det skiljer 12 timmar klocktid…Kopplar vi bort bilden så är ljudet riktigt bra.
Nu är det halvtid på stipendiet och det kommer ständigt nya reflektioner upp i min hjärna. Det är ju helt klart så att denna tid kommer att påverka mig lika mycket som tiden i Irak gjorde för femton år sedan. Får se om det blir någon ny tatuering. Sådana kan men se många och en del av dem är mycket snygga och välgjorda. På retreaten var det mest nya zealändarna som var tatuerade och de var förresten (männen) huvudrakade också i större omfattning än australiensare, asiater och amerikanare. En av dagens hjärnvärmare handlar om kommunikation. Först om varför inte Internet fungerar på jobbet idag (söndag). Är det planerat så att man inte bör arbeta på söndagar eller är det bara dålig kvalitet? Därefter om svenska studerandes synpunkter i samband med kursvärderingar där man i skyddet av anonymiteten inte drar sig för att uttrycka sådant man inte vågar göra i en dialog. Är detta senare ett uttryck för gruppbeteende och det agerande som gruppen kan ge acceptans för eller är det bara den lilla individens feghet? I morgon ska jag ta reda på om man på USP har kursvärderingar på nätet. Man har inga hemtentamina här så jag tror jag får ett nekande svar; men vem vet?
Idag har vi gått längs stranden in till centrum. Gunilla har sin vana trogen tilltalat någon Fijian och ställt en del frågor. Idag var det en man som stod och fiskade på en liten bro. Frågar man inte så får man ju inte veta så mycket… Dagen har avslutats med tentamensrättning och lite kommenterande på hemuniversitetets lärplattform som heter it´s learning. Här heter den Moodle. Hoppas tvätten torkar och att det inte kommer något tropiskt regn i natt!

2 kommentarer:

 1. Hallå i Söderhavet!
  Att ni redan är halvvägs! Tiden går fort här också. Men ni tar ut lite kvalitet av tiden och för en lite mer paradisisk tillvar. Känner du avunden!?
  Gruvan tar sin tid, men nedräkning pågår. Nya utmaningar väntar runt hörnet. Öland förgyller. I lördags helt utan dimma och strålande sol. Dock mest i det nya huset md snickarbälte. Kul. Upptäckt ett nytt spännande verktyg, spikpistol med tryckluft. Häftigt, varför har jag inte upptäckt detta tidigare!? Snacka om alla saknande lister.

  Vattnets rotation, det har jag alltid undrat. Stämmer det verkligen, är det jordens rotation eller handfatets konstruktion. Du är ju för tusan dessutom upp och ned. Inte konstigt att nätet och datorerna krånglar :>.
  Men du överraskar, nu t o m Facebook. Vem vet vad dina reflektioner leder dig härnäst. Vi väntar med spänning :).

  SvaraRadera
 2. Hallå där!
  Här hemma är klockan strax efter 22 på kvällen, söndag. Det har varit en mulen dag med enbart ett par plusgrader. Berlusconis avgång och en glömd dammsugare på Ringhals har varit dagens stora nyheter.
  Dina reflektioner om retreat och resort tycker jag att du bör utveckla. Jag skall strax gå till sängs och konsultera The Oxford Dictionary eftersom Norstedts Ord på nätet inte gav någon entydigt klar skillnad. Vattnets rotation i vasken kräver nog också lite efterforskning.
  Det verkar som du får ett bra utbyte på universitetet också. Vi ser fram emot en garanterat myggfri kväll med en riktig draja och några oliver när ni visar bilderna och berättar om det som inte går att publicera.
  Ha det gott i Söderhavet!
  Kia & Mats

  SvaraRadera