lördag 28 juli 2012

Rollin’ Stone har gått ur tiden


Vägen utanför USP trafikeras av fyra bussbolag: Central Transport Co Ltd, Nasese Buses Ltd, Shore Buses Ltd och Raiwaqa Buses. Deras bussar är i olika färger, men där mycket individuellt stylade i fronten och inne hos föraren. Den gamla trotjänaren Rollin’ Stone som blev min favorit förra gången; grövsta växelspaken, snyggaste inredningen och bra musik finns inte längre i tjänst. Får se vilken som axlar hans mantel. Hur som hur är det häftigt att åka buss utan sidorutor med söderhavsreaggae på hög volym under hela resan; en höjdare som bara kostar 70 cents (3 SEK).
Med oss finns däremot Jerry, den lokala mungon som visade sig idag. Roligt att han fortfarande är pigg och aktiv!
Idag har det varit skolmästerskap i fotboll, basket och rugby över hela stan. Massor av skolungdomar i sina respektive skolas dräkter och färger har kämpat hela dagen. När jag gick i grund och gymnasieskolan hade vi också särskilda färger på våra idrottskläder. Varför försvann detta? Synd tycker jag. Inga föräldrar var med utan enbart skolans personal; det är bra!
Gick kustvägen till stan idag. Suva City en lördag är blandning av människor, musik, avgaser coh dofter. En fantastisk matmarknad med grönsaker, frukt, fisk, skaldjur och blommor. Jag har aldrig tidigare sett så mycket fisk och så många arter.
Mr Rengan, kulturgeografen som bor granne och jag har varandra oberoende och ovetande idag varit inne i samma affär i Suva City och köpt antennkontakt till teven i MQ5. Bakgrunden är myrornas krig som USP Lodges trots flera påstötningar under veckan inte kunnat fixa en lösning på. Myrornas krig är slut och det är bra.

1 kommentar:

  1. Den bussresan låter fantastisk! Den hade jag velat vara med på:P

    /Erik, sonen

    SvaraRadera