fredag 2 december 2011

In i mörkret

Långflygning med två filmer: en amerikansk om nannies på 60-talet och en spansk som handlade om människors liv och händelser en dag. Filmtitlarna lade jag inte på minnet. Lyckades sova några timmar. Mellanlandning på Charles de Gaulle där det bestående intrycket blev att fransmännens stolthet (eller dumhet) att inte tala ett mer gångbart språk än sitt modersmål när de är satta att kommunicera med kunder som inte talar franska.
Väl framme på Kastrup dök inte Gunillas väska upp på bagagebandet. Då blev det att reklamera. Får se när den kommer hem. Övernattade i Toves, Daniels och Noahs gästlägenhet. Roligt att träffa dem. Lunch på Konsthallen och sedan tåget hem.
Försök till utvärdering av den här tiden (den professionella delen):
Det låter sig inte göras i jetlagtillstånd utan kräver först tidsanpassning sedan en djupare reflektion. Men det som slår mig just nu är att huvudsyftet med Mundusprojektet för min del; att bidra till att USP's utbildning i karriärvägledning förbättras, till en hel del har infriats. Jag är nöjd med min insats. Det är bra.
Jag har gett dem ett förslag till upplägg av masterskursen i karriärvägledning där de speciellt uppskattade det de själva varit i total avsaknad av: praktisk metodträning som vilar på såväl beprövad erfarenhet som vetenskaplig grund.
Just nu är min känsla att jag inte sett de färggranna fiskarna utanför Viti Levus sydkust för sista gången.

Efter en månads idogt bitande Jante i nacken väljer jag nu att temporärt låta Leiftime-bloggen vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar